Ξεκίνησαν οι Παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία από Δανία και Ολλανδία

Ανακοίνωση Μπλίνκεν για ενίσχυση της Ουκρανικής Άμυνας – Νέο Ισχυρό Πακέτο Βοήθειας Αναμένεται Σύντομα

Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία προς την Ουκρανία”. Πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη αυτά θα πετάξουν στον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι.

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα νέο, “απίστευτα ισχυρό” πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, όπως ανέφερε ο Μπλίνκεν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται επίσης στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι αναμένει νέες αποφάσεις για παραδόσεις αεροσκαφών F-16 στη χώρα του. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram, τόνισε: “Σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην Ουάσινγκτον. Θα υπάρξει, ιδίως, μια απόφαση για τα F-16 πολύ σύντομα. Αυξάνουμε τον αριθμό των αεροσκαφών που είναι διαθέσιμα για την Ουκρανία”.

The post Ξεκίνησαν οι Παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία από Δανία και Ολλανδία appeared first on TrikalaNews.