Πάνω από 3.500 μαθητές συμμετείχαν στο 3Χ3 Schools powered by ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με 3.726 μαθητές από 17 πόλεις

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα 3×3 είχαν περισσότεροι από 3.500 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα 3Χ3 Schools powered by ΔΕΗ που διοργάνωσαν η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η πρώτη φάση του 3Χ3 Schools powered by ΔΕΗ, του προγράμματος της ΔΕΗ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, ολοκληρώθηκε τον Μάιο με επισκέψεις σε 119 Δημοτικά σχολεία και 95 Γυμνάσια σε 17 πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, 3.726 μαθητές δημιούργησαν ομάδες και έπαιξαν 3Χ3 γεμίζοντας ενέργεια τα γήπεδα από την Κω μέχρι τη Φλώρινα, και από την Αχαΐα μέχρι τη Λέσβο.

Στόχος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το άθλημα που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αλλά και να εντάξουν το πνεύμα του αθλητισμού και της ομαδικότητας στη ζωή τους, για σωματική, ψυχική και κοινωνική διάπλαση, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της κριτικής σκέψης, της πειθαρχίας και καλλιέργεια της ικανότητας διαχείρισης της νίκης και της ήττας.

Το πρόγραμμα 3Χ3 Schools powered by ΔΕΗ θα συνεχιστεί το φθινόπωρο σε 6 ακόμα πόλεις της χώρας. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που η ΔΕΗ ένωσε δυνάμεις με την ΕΟΚ για την υλοποίηση του 3Χ3 Schools powered by ΔΕΗ.

Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από την Κομοτηνή έως τα Ιωάννινα και από τη Σάμο μέχρι τη Μεγαλόπολη.

Συνεργασία ΔΕΗ – ΕΟΚ και για τη δράση 3Χ3 ΔΕΗ Street Basketball

Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους, υλοποιούν δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη του 3Χ3 στην Ελλάδα.

Σε αυτές, εκτός από το 3Χ3 Schools powered by ΔΕΗ, περιλαμβάνεται και το 3Χ3 ΔΕΗ Street Basketball δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του 3Χ3, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς επίσης και σε όλους όσοι  θέλουν, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε αυτό το σύγχρονο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα.

To τουρνουά φέτος διεξάγεται σε έξι πόλεις της περιφέρειας και έναν τελικό, ανοιχτό για όλες και όλους, με έπαθλο τη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά της FIBA 3Χ3 Challenger 2024.

The post Πάνω από 3.500 μαθητές συμμετείχαν στο 3Χ3 Schools powered by ΔΕΗ appeared first on TrikalaNews.